Sărbătoare de basm de ziua lui Horațiu Mălăele: ”Dineu cu proști” se joacă pe 31 iulie, 1 şi 2 august

Teatrul Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor) va găzdui o sărbătoare, ca în basme: trei zile la rând va fi pus în scenă Dineu cu proști, într-o succesiune fără precedent, de reprezentaţii aniversare ale celui mai de succes spectacol al verii! Pe 31 iulie, 1 şi 2 august sunteţi poftiţi la un festin cu grei, în care, alături de sărbătoritul HORAŢIU MĂLĂELE, îi veţi revedea pe:  ION CARAMITRU, MEDEEA MARINESCU, ALEXANDRU BINDEA, COSTINA CIUCIULICĂ, TEODORA MARES, DORIN ANDONE, TOMI CRISTIN şi ALEXANDRU GEORGESCU.

 În savuroasa partitură este vorba despre o joacă de oameni mari: un grup de intelectuali, plictisiţi de viaţa pariziană, se ţine de şotii: în fiecare miercuri seară se întâlnesc pentru un “Dineu cu proşti”. Adică fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai prost dintre proşti şi i-a întocmit cu meticulozitate dosarul, îşi aduce la întâlnirea simandicoasă exemplarul.

Dincolo de tot amuzamentul, în comedie se înfige câte-o suliţă de tragic. În spatele prostului de menajerie se ascund drama şi tristeţea. Astfel încât, după ce te-ai zguduit de râs o oră şi jumătate, te trec fiori pe şira spinării când François, care se prinde în final de schemă, rosteşte cu lacrimile-n gât şi cu un tragism de care nu l-ai crede în stare pe un gogoman ca el: “Să vă gândiţi de 1.000 de ori înainte să spuneţi despre cineva că este prost!” Lecţia adevărată o încasează tocmai cei care se credeau geniali: “De două ore primesc palmă după palmă. Aţi reuşit să-i răzbunaţi pe toţi proştii, de la toate dineurile!”, rosteşte la final gazda festinului.

Aşadar, pe 31 iulie, 1 august şi 2 august de la ora 20:00 sunteţi aşteptaţi, cu mic cu mare, la cele 3 DINEURI de basm, puse în scenă la Sala Mare, dotată cu aer condiţionat, a Teatrului Tineretului. Biletele se găsesc la Casa de Bilete Startickets, de la Palatul Naţional al Copiilor  şi online pe startickets.ro şi bilete.ro.