Șapte tineri lăsați în libertate după ce au violat o elevă de liceu

Șapte tineri lăsați în libertate la 8 luni după ce au violat o elevă de liceu. Este decizia justiției vasluiene care naște controverse în comunitatea din satul Văleni. O campanie virulentă împotriva victimei a fost lansată pe rețelele de socializare, iar opiniile oamenilor din comuna vasluiană sunt împărțite – mulți dintre aceștia condamnând chiar victima –arată o ancheta Adevărul. În acest caz, mai multe ONG-uri au sesizat atât Consiliul Superor al Magistraturii cât și Parchetul General cu privire la decizia magistraților de la Judecătoria Vaslui.

 

Burada Silviu, Avădanei Silviu, Bolboceanu Petrică , Burlacu Paul, Surleac Ioan, Rotaru Alin Dumitru şi Boicu Ionuţ sunt numele celor lăsați în libertate de Judecătoria Vaslui. În urmă cu aproape o lună magistrații i-au plasat pe aceștia sub control judiciar după ce au violat o tânără până la leșin. Deși mai multe ONG-uri au sesizat atât Parchetul general, cât și Consiliul Superior al Magistraturii în acest caz, justiția se face la porțile sătenilor din comuna vasluiană.

Protagoniștii acestei povești tragice sunt apărați de o bună parte a oamenilor din sat – ei spun că cei 7 provin din familii gospodare și credincioase și că vinovată pentru întreaga întâmplare ar fi chiar victima. De cealaltă parte, sătenii mai în vârstă îi acuză pe cei 7 tineri, însă le este teamă pentru că provin din familii cu bani.

Localnicii spun că nu este pentru prima dată când în satul lor se petrec violuri. Familiile tinerilor au început o campanie virulentă pe Facebook în care o acuză pe fata violată, după ce au incercat sa ofere bani victimei pentru a renunța la acuzații. Mai mult susținătorii celor 7 spun că nu a fost vorba de viol, ci de sex-surpriză. Ei consideră că nu merită ” cinci ani pentru cinci minute”.

Între timp, o scrisoare semnată de 15 ONG-uri a fost adresată Ministrului Justiției, dar și Președinției

sursa foto: Adevarul.ro