Sapte stiluri de dans care lupta cu astenia de toamna (AUDIO)

Dacă suferiţi de astenia de toamnă putem încerca terapia prin dans

Instructorii studiourilor de dans Arthur Murray recomanda 7 stiluri de dans de societate care imbunatatesc starea generala de spirit si de sanatate atunci cand o persoana se confrunta cu simptome generate de astenia de toamna.

La Arthur Murray instructorii au constatat ca dansurile cu cele mai benefice efecte impotriva asteniei de toamna sunt vals, tango, rumba, cha-cha, salsa, swing si hustle.

Studiile arata ca una din zece persoane resimt la inceputul toamnei o stare generala proasta, dureri de cap, dificultati de concentrare si oboseala accentuata.

Acestea sunt manifestari ale asteniei de toamna, care afecteaza populatia pe masura ce zilele devin mai scurte, aportul luminii naturale se reduce, iar diferenta de temperatura intre zi si noapte creste.

Una dintre modalitatile prin care se pot elimina tulburarile cauzate de astenia de toamna este dansul.

Miscarile de dans de societate au efecte pozitive asupra dispozitiei, eliminand anxietatea si starile de apatie specifice inceputului sezonului rece.

‘In timpul dansului corpul produce si elibereaza o cantitate mare de endorfine. Acestea dau o stare de bine persistenta, reduc stresul si relaxeaza. Cand dansam ne concentram pe corelarea miscarilor, pe executia pasilor, pe comunicarea cu partenerul de dans, fara cuvinte, ascultam ritmul muzici. Astfel mintea se elibereaza de gandurile negative care ne provoaca tristete. Zambim mai mult, suntem mai bine dispusi si ne umplem de energie. Iar starile astenice se reduc ca intensitate pana la a disparea complet’ – declara Mirel Roman, manager la studioul de dans Arthur Murray din Bucuresti.

Datorita miscarilor energice si pasilor in ritmuri alerte, dansurile precum salsa, cha-cha, hustle si swing ridica tonusul si sunt distractive.

Rumba, tangoul si valsul sunt dansuri pasionale, la care efectele benefice principale provin din conexiunea care se stabileste intre parteneri.