Şapte fotbalişti au dat în judecată FRF şi CNCD

Şapte fotbalişti experimentaţi au dat în judecată Federaţia şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, din cauza regulii jucătorilor sub 21 de ani.

Toţi aceştia au peste 30 de ani, iar 5 dintre ei sunt de la Poli Iaşi: Andrei Cristea, Ionuţ Voicu, Cosmin Frăsinescu, Gabi Bosoi şi Ovidiu Mihalache, plus Vasile Gheorghe de la Concordia Chiajna şi Mădălin Ciucă de la UTA Arad.

Ei consideră măsură impusă acum un an, ce obligă echipele să aibă în teren minimum un fotbalist sub 21 de ani, le-a limitat dreptul la muncă şi de când a intrat în vigoare, au jucat mai puţine minute la cluburile unde sunt legitimaţi.

După impunerea de către FRF a acestei reguli, “Gazeta Sporturilor” a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care nu a considerat iniţiativa federală un abuz.

“Regula este un tratament diferenţiat justificat obiectiv şi rezonabil, de un scop legitim – a cărui modalitate de atingere este una adecvată şi necesară”, astfel a sunat motivarea oficială.

Este important de precizat că o parte a cluburilor contesta şi ele regulamentul federal. De exemplu, finanţatorul FCSBGigi Becali a declarat că niciunei societăţi comerciale nu i se poate impune cum să îşi cheltuiască banii, ameninţând la rândul lui cu chemarea la tribunal.

Primul termen al procesului celor 7 fotbalişti cu FRF şi CNCD că avea loc la Curtea de Apel Bucureşti, la 16 octombrie, de la ora 12:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS