Șapte deținuți, suspecți de infecție cu nou coronavirus, izolați la Jilava – AUDIO

Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că șapte deținuți au fost izolați într-un spațiu creat amenajat la Penitenciarul Jilava, după ce au fost suspecți de infecție cu COVID-19, se arată într-un comunicat de presă.

ANP a elaborat un Plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate.

În cadrul acestui plan la nivelul Penitenciarului-Spital București-Jilava, a fost înființată o secție de izolare, amplasată într-un corp de clădire separat de celelalte secții medicale.

„În cadrul acestei secții sunt izolați și monitorizați medical șapte deținuți, cinci dintre aceștia fiind declarați negativ în urma testării pentru COVID-19. Pentru ceilalți doi deținuți, au fost recoltate probele, conform procedurilor, rezultatele fiind în așteptare. Totodată, toți contacții celor șapte deținuți sunt, în momentul de față, monitorizați din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranță internă”, se arată în comunicatul transmis de ANP. Mihaela Enache, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă secția de la Jilava, ANP anunță că a instituit măsuri și la penitenciarele din țară pe măsură ce au apărut cazuri de infecție. De exemplu, la Penitenciarul Târgu-Jiu, ca urmare a primului caz de infectare confirmat în județul Gorj, au fost limitate activitățile cu deținuții în afara locurilor de deținere și acordarea recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar, astfel încât să se evite contactul cu persoanele din exterior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, acordarea dreptului la vizită se realizează doar cu dispozitiv de separare. Pentru menținerea legăturii cu mediul de suport, deținuților li se permite accesul la telefoanele publice instalate in interiorul locurilor de deținere, pe tot parcursul zilei, aceștia putând beneficia inclusiv de dreptul la comunicări on-line, transmite ANP.

În ceea ce privește prezentarea la instanțele de judecată în vederea îndeplinirii unor procedurilor judiciare, administrațiile locurilor de deținere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferință.

Din punctul de vedere al măsurilor igienico-sanitare ce se impun în astfel de situații, în mod constant, se efectuează dezinfectări atât în spațiile și locurile unde au acces persoane din afara locului de deținere, cât și în autospecialele de transport deținuți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS