Şansele Australiei de a câştiga Eurovision 2015

În februarie, când European Broadcasting Union, organizatorul Eurovision, a anunţat că la ediţia din acest an va participa şi Australia, mulţi au fost cei care au crezut că este o păcăleală de 1 Aprilie, reaminteşte BBC.

Oficialii EBU au explicat că, fiind cea de-a 60-a ediţie, s-a decis ca momentul să fie marcat într-un mod special, fiind lansat sloganul Building Bridges (Construim punţi).

Deşi Australia este situată pe glob la mare depărtare de Europa, cele două continente au legături culturale puternice. La Antipozi trăiesc, în prezent, mulţi imigranţi europeni.

Totodată, Eurovision şi-a atras, de-a lungul timpului, numeroşi fani în Australia. Având în premieră dreptul de a vota, telespectatorii australieni vor putea înclina balanţa între finalişti.

Invitată să participe la competiţie, Australia a anunţat că doreşte să o câştige, alegându-l pe Guy Sebastian să o reprezinte. Descoperit într-o emisiune de tinere talente, muzicianul a avut 72 de ore la dispoziţie pentru a crea melodia Tonight Again, al cărui sound dinamic va face concurenţă numeroaselor balade înscrise de europeni.

Artistul a călătorit prin Europa pentru a se promova, fiind primit călduros peste tot, astfel că a ajuns să fie cotat între favoriţi la câştigarea trofeului, după Italia şi Suedia.

În mod tradiţional, ţara câştigătoare găzduieşte următoarea ediţie.

Luând în calcul scenariul unui triumf al Australiei, EBU a anunţat că aceasta va fi co-organizator al Eurovision 2016, care trebuie să se desfăşoare într-o ţară europeană.