Confidenţialitate

Sanofi începe primele teste pe oameni ale vaccinului său anti-COVID pe bază de ARN mesager

Compania Sanofi anunță că începe testele pe oameni în cazul primului său vaccin anti-COVID pe bază de ARN mesager, tehnologie inovatoare folosită de Pfizer și Moderna.

Grupul farmaceutic francez a mai dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului, pe bază unor proteine recombinate, pe care speră să îl lanseze până la sfârșitul acestui an.

415 oameni vor participa la primele teste clinice ale vaccinului anti-COVID pe bază de ARN mesager, dezvoltat de compania franceză Sanofi împreună cu firma americană de biotehnologie Translate Bio.

În primele două faze ale testării, se va verifica dacă vaccinul este periculos și se vor obține primele informații despre eficiența acestuia.

Grupul farmaceutic francez susține că rezultatele intermediare ale acestui studiu vor fi gata până în septembrie. Va începe apoi faza a treia a testării, pe un număr mult mai mare de persoane.

Sanofi mai are un vaccin împotriva coronavirusului în stadiul testării. Este un vaccin pe bază de proteine recombinate, dezvoltat împreună cu britanicii de la GlaxoSmithKlein. Testarea se află însă abia în faza a doua, iar compania franceză speră să îl poată lansa la sfârșitul anului.

În prezent, Sanofi contribuie la îmbutelierea vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer și Johnson&Johnson.