Sandra Izbașa, aur la sărituri

La Bruxelles se desfăşoară ultimul concurs al actualei ediţii a Campionatelor europene feminine.

Sandra Izbașa, campioană en-titre la sărituri, a obținut astăzi medalia de aur în competiția de la Bruxelles.

La ora 15,00 a început ultimul concurs al actualei ediţii a Campionatelor europene feminine de la Bruxelles, cu 3 senioare românce în lupta pe medalii, inclusiv de aur, pe aparate: Sandra Izbaşa la sărituri, Larisa Iordache, la paralele, bârnă şi sol, şi Cătălina Ponor, la bârnă şi sol.

Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur. Medalia de argint a revenit gimnastei Oksana Şusovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia) – 14.624.

Duminică dimineaţa, în concursul special pe aparate al junioarelor din cadrul Campionatelor europene de gimnastică de la Bruxelles, sportivele românce au cucerit 3 medalii de argint, prin Alina Stănilă, la sărituri, Andreea Munteanu, la bârnă, Silvia Zarzu, la sol, precum şi, una de bronz,din nou cu Andreea Munteanu, la sol.

Echipa feminină de gimnastică a României (Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Raluca Haidu), pregătită de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, ajutaţi de Lucian Sandu, a cucerit medalia de aur la Campionatele europene de la Bruxelles, cu un total excepţional – 176,288 puncte.