Sancțiunile economice ale Rusiei la adresa Turciei intră în vigoare la 1 ianuarie

Primele sancțiuni economice ale Rusiei la adresa Turciei – după doborârea avionului rusesc – intră în vigoare la 1 ianuarie.

Decretul guvernamental semnat de premierul Dmitri Medvedev interzice, între altele, importul de anumite produse turcești, printre care roșii, mandarine sau nectarine.

De asemenea, agențiilor de turism din Rusia li s-a recomandat să nu mai vândă sejururi în Turcia.

Recent, ministRul rus al Sporturilor a anuntat ca nici cluburile din Rusia nu au voie să achiziţioneze fotbalişti turci în aceAstă iarnă.

 

Rusia a anunțat că, de la 1 ianuarie, nu va mai importa din Turcia fructe și legume precum mandarine, nectarine, ceapă, conopidă, castraveţi, dar nici produse din carne de pasăre.

Surse din cadrul Guvernului rus susține că sancțiunile vor intra în vigoare după Revelion pentru cA cetățeanii să poată avea pe mese, de sărbători, carne de curcan sau mandarine.

De asemenea, Rusia a interzis zborurile charter din Turcia, începând cu data de 1 decembrie. Excepție fac cursele aeriene care îi aduc acasă pe cetăţenii ruşi aflaţi în prezent în Turcia.

În plus, agenţiile de turism din Rusia au fost sfătuite să nu mai vândă vacanțe spre această țară.

Relaţiile dintre Turcia şi Rusia au devenit tensionate după ce armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus la frontiera cu Siria.

Ankara susţine că aeronava intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, însă Moscova a negat acest lucru.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS