Confidenţialitate

Sancţiuni suspendate pentru elevele din Copşa Mică

Conducerea Liceului din Copşa Mică anunţă că ia în considerare, la solicitarea ministrului Educaţiei, suspendarea sancţiunilor stabilite pentru elevele care l-au filmat pe profesorul care făcea gesturi obsecene.  Reprezentanţii liceului mai transmit că – tot la cererea ministrului Valentin Popa – liceul le va asigura elevelor consiliere psihologică prin personal specializat, având în vedere posibilele traume produse de incident.

Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit vineri seară cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu şi cu cei ai Liceului din Copşa Mică, după care Ministerul a transmis un comunicat în care arată că, indiferent de rezultatul anchetei Poliţiei, care este în curs, este limpede că profesorul în cauză a avut un comportament indecent.  Ora de curs nu se desfășura în condiții normale, a fost concluzia ministrului Educației, dar nici elevele care l-au filmat pe profesorul de religie și apoi au difuzat pe internet imaginile indecente nu au procedat corect. În opinia ministrului, fetele ar fi trebuit să discute cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau cu alte autorităţi.   Ministerul Educaţiei a mai transmis că structurile de conducere din liceu au respectat procedura privind sancţionarea fetelor.  Cele trei eleve primiseră mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare.   Ulterior, ministrul Valentin Popa, a  cerut ca sancţiunile stabilite pentru elevele implicate în incident să fie suspendate până la finalizarea anchetei care îl vizează pe fostul profesor de religie al şcolii.

Amintim, luna trecută, un preot profesor de religie de la liceul din Copşa Mică a fost filmat de trei eleve în timpul unei ore de curs, fiind acuzat că s-ar fi masturbat. Patriarhia Română consideră că preotul este nevinovat, susținând că lua un tratament care îi provoca mâncărimi în zona inghinală.

În urma incidentului, preotul și-a dat demisia din şcoală.