Confidenţialitate

Sancțiuni mai aspre pentru parlamentarii care aduc injurii – proiect USR PLUS

Parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancționați cu reducerea drastică a indemnizației până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară, potrivit unui proiect USR PLUS.

„Ca urmare a derapajelor incalificabile și inacceptabile consemnate în Parlamentul României săptămâna trecută, cu prilejul conferinței de presă susținute de doi membri ai Guvernului în contextul dezbaterilor pe tema desființării Secției speciale, USR PLUS depune un proiect de lege prin care să fie introduse sancțiuni mai dure pentru parlamentarii care au un comportament injurios. Pe modelul sancțiunilor pentru votul cu mai multe cartele, parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancționați cu reducerea drastică a indemnizației. De asemenea, USR PLUS a depus o sesizare la Comisia juridică, de disciplină și imunități pe numele deputatului AUR Dan Tanasă”, potrivit reprezentanților USR PLUS.

Inițiativa acestui proiect a apărut după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a fost ținta unor jigniri și al „comportamentul de maidan”, așa cum l-a numit, al colegului său de Parlament, Dan Tănasă, de la AUR.