Confidenţialitate

Sancțiuni împotriva elevilor din Pitești care au cerut excluderea unui coleg cu ADHD

Elevii din Piteşti care au protestat împotriva unui coleg de-al lor sunt ameninţati cu scăderea notei la purtate din cauza absenţelor pe care le-au acumulat în zilele în care au refuzat să intre la ore.

Elevii au protestat pe motiv că un coleg de-al lor, diagnosticat cu ADHD, ar fi agresiv și i-ar teroriza.

Deocamdată, conducerea Inspectoratului Şcolar Argeș a găsit o soluţie provizorie de aplanare a conflictului de la şcoala ”I.L. Caragiale” din Piteşti.

Până la o nouă evaluare medicală şi cognitivă a copilului acesta va rămâne acasă.

Elevii clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala “I.L. Caragiale” din Pitesti au solicitat  conducerii școlii și Inspectoratului Scolar Argeș să-l transfere la o altă școală pe copilul  diagnosticat cu ADHD, pentru că ar fi agresiv la ore și i-ar teroriza.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a convocat toate instituţiile implicate în acest caz, dar și medici și psihologi  pentru a discuta despre situația creată.

Până în prezent, singura soluţie temporară găsită de conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş, a fost reevalurea medicală a elevului.

Până când se va face însă această reevaluare, elevul va rămâne acasă.

În ceea ce priveşte elevii protestari, aceştia au primit absenţe pentru fiecare zi în care au refuzat să intre la ore şi riscă şi scăderea notei la purtare.

Între timp, fenomenul pare să ia amploare la Piteşti.

O situaţie similară a apărut şi la şcoala Nicolae Simonide unde, în această dimineaţă, s-au luat la bătaie două mame din cauza faptului că un coleg de clasă îşi agresează colegii.

De data aceasta este însă vorba despre elevi de clasa a II-a. Au fost trimise memorii către Inspctoratul Şcolar pentru mutarea elevului agresiv .