Sănătate instant

Iata câteva metode pentru a ne îmbunătăți starea fizică și psihică într-un timp scurt.

De cele mai multe ori ne folosim de scuza că cele 24 de ore ale zilei nu ne ajung. Astfel, nu avem timp pentru a merge la sala de sport, pentru a ne găti ceva sănătos sau pentru a dormi suficiente ore pe noapte.

60 de secunde râs sunt de ajuns pentru a elibera în organism endorfine și pentru a ne relaxa musculatura corpului. Și dacă râdem mai des, reglăm și nivelul glicemiei și tensiunea arterială.

Nu uitați să mulțumiți colegilor de birou, chiar și pentru un mic ajutor. Starea de gratitudine ne protejează inima, stimulează sistemul imun și ne ajută să dormim mai bine, conform rezultatelor a mai multor studii.

Doar trei minute ne sunt necesare pentru a fierbe un ou. Astfel, într-un timp scurt, ne pregătim un mic dejun esențial pentru sistemul nervos și ne ajută să stăm departe de produsele de patiserie sau fast food.

Nu este necesar să participăm la ore intensive de yoga pentru a beneficia de efectele calmante ale respirației profunde. Timp de 4 minute, chiar și la birou, trageți aer adânc pe nas, numărați până la 3 și apoi expirați.

Este necesar să participați la o ședință la alt etaj? Folosiți scările și uitați de lift. Puteți face fitness și în timpul programului la serviciu.

Sunteți extrem de obosiți? Nu mai mult de 10 minute de somn, chiar și la birou, îmbunătățesc memoria, creativitatea și productivitatea.