Confidenţialitate

Samsung suspendă producția de telefoane Galaxy Note 7

Samsung anunță că a suspendat producţia de telefoane Galaxy Note 7,  declară surse din cadrul companiei pentru agenția Reuters.

Decizia a fost luată după ce şi a doua variantă de smartphone, care ar fi trebuit să fie sigură, riscă să ia foc, din cauza bateriei.

Decizia de suspendare a producției a fost luată în cooperare cu autorităţile  pentru protecția consumatorilor din Coreea de Sud, China și Statele Unite, a afirmat o sursă dintr-o companie parteneră a Samsung.

Gigantul sud-coreean nu a comentat însă informaţiile.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Samsung a dat asigurări că peste 1 milion de oameni din întreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supra-încălzesc şi nu iau foc.

Pe 2 septembrie, firma a rechemat în service cel puţin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte.

Samsung preciza apoi că telefoanele Note 7 vândute începând cu 1 septembrie au baterii diferite.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, cel puţin un telefon Samsung Galaxy Note 7 cu baterie nouă a luat foc, la bordul unui avion, semn că problema nu a fost remediată.

Analiștii sunt de părere că aceste probleme ar putea costa Samsung o sumă de ordinul miliardelor de dolari şi i-ar putea leza imaginea.