Sâmbătă, testul „Babeș Papanicolau” gratuit pentru femeile între 25 – 64 de ani

Simptomele cancerului de col uterin nu sunt întotdeauna evidente şi este posibil să nu existe niciun semn de alarmă până când nu a ajuns la un stadiu avansat.De aceea testarea este un pas foarte impoartant de care toate femeile ar trebui să țină cont.

Clubul Rotary București Cișmigiu și Clinica ROMAR Medical se alătură proiectului “Rotary pretuiește femeia”, inițiat de către membrii clubului Rotary Câmpia Turzii, și anunță sâmbătă, pe 4 martie, o campanie de recoltare, testare și analiză pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Această campanie, cu testare gratuită Babeș – Papanicolau, se va desfașura între orele 08:00 – 14:00, în cadrul Clinicii ROMAR Medical, din Str. Gheorghe Polizu 38-52, București (aripa dreaptă a Spitalului Polizu).

Persoanele interesate, cu domiciliul în București (conform C.I.), având vârsta cuprinsă între 25 – 64 de ani, sunt invitate să stabilească o programare telefonică în prealabil la numărul 021 9606, până vineri, între orele 08:00 – 19:00.

Pentru recoltare, este obligatorie prezentarea cărții de identitate.

Testul Papanicolau este un test pentru depistarea modificărilor maligne şi premaligne ale colului uterin şi constă în recoltarea celulelor cervicale (prin răzuirea uşoară a celulelor din colul uterin), întinderea şi fixarea lor pe o lamă de microscop (frotiu cervo-vaginal), apoi citirea şi diagnosticarea la un laborator de anatomopatologie.

American College of Obstetricians and Gynecologists – ACOG – , recomandă primul test Papanicolau începând cu vârsta de 21 de ani, în timp ce femeile care au ajuns la menopauză trebuie să facă regulat testul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS