Confidenţialitate

Salvamontiștii avertizează schiorii care aleg trasee pe zăpadă insuficientă | AUDIO

Desi toate pârtiile inferioare din Poiana Brașov sunt în continuare închise, mulți schiori care ignoră recomandările ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiștii avertizează asupra pericolelor ce îi pândesc pe turiști, în condițiile în care aleg să schieze pe un strat de zăpadă insuficient.

Toate pârtiile din zona inferioară a Masivului Postăvaru sunt închise practicării sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă nefiind considerat suficient pentru siguranța schiorilor.

Cu toate acestea, foarte mulți turiști își încearcă norocul în aceste zone. Numai miercuri, 7 persoane s-au accident aici, iar 3 dintre acestea au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Salvamontiștii avertizează asupra pericolului care îi pândește pe cei care se aventurează în zonele închise.

Zăpada subțire poate ascunde pietre și rigole, iar funcționarea tunurilor de zăpadă în această perioada face ca stratul să fie inegal și înșelător.

Sunt condiții perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă pe toate pârtiile superioare din Poiana Brașov, iar pentru siguranță, coborârea de pe acestea până în stațiune trebuie să se realizeaze doar pe instalațiile pe cablu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica