Salonul Vinurilor Millésime, la cea de-a doua ediţie

Cea de-a doua ediţie a Salonului Vinurilor Millésime se desfășoară în perioada 7-9 iunie 2019 la Oradea.

Evenimentul închide sezonul târgurilor de vin autohtone, dar deschide sezonul turistic al evenimentelor estivale din Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România.

La Oradea a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

Locația unică în care se desfășoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care, din anul 2010, s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc.

Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate. Au fost 26 de expozanți, 6 masterclass-uri și peste 400 de participanți unici.

Începând din acest an vor acorda o atenție sporită soiurilor autohtone astfel că vor avea o serie de cursuri și degustări dedicate soiului Fetească Regală.

Publicul va avea ocazia să învețe de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri din diferite podgorii ale țării în cadrul unui stand dedicat amenajat în cadrul salonului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS