Se deschide Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Cea de-a 20-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României (SIAF), eveniment ce se desfășoară sub genericul „Ziua Artei Fotografice din România„, se va deschide marți, la Muzeul Municipiului București.

La ediţia din acest an, organizatorii au primit 1960 de fotografii, de la 240 de fotografi din 39 de ţări.

Juriul este alcătuit din fotografi profesioniști de mare prestigiu precum Virgilio Bardossi, Italia, Daniel Bădescu, România şi Balasi Csaba, România. Aceştia au acceptat 400 de fotografii şi au acordat 38 de medalii şi menţiuni ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) și ale Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), potrivit site-ului Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Printre românii premiaţi s-au numărat Nagy Lajos, cu medalie de aur FIAP pentru fotografia ”Running with the wind”, Alexandra Fira, cu medalie de aur AAFR pentru fotografia ”Autumn in my soul”, Ştefan Chirobocea, cu menţiune FIAP pentru fotografia ”Pastel de toamnă” şi Bathory Zsigmond, tot o cu menţiune FIAP pentru fotografia ”Warm rocks”.

Salonului Internațional de Artă Fotografică al României, considerat drept cel mai important eveniment al artei fotografice românești, are o tradiție ce se întinde pe mai bine de o jumătate de secol. La acest eveniment sunt prezentate operele celor mai importanți fotografi din întreaga lume.

În cadrul vernisajului vor fi proiectate toate imaginile acceptate, iar cele premiate au fost printate și vor fi expuse în cadrul unei expoziţii ce va fi itinerată prin mai multe oraşe din ţară.

Foto: Facebook/Alexandra Fira Photography „Autumn in my soul”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS