Confidenţialitate

Salonul Auto de la Tokyo, anulat pentru prima dată în 67 de ani

Salonul Auto de la Tokyo a fost anulat pentru prima dată în istoria sa de 67 de ani, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează BBC.

Autoritățile nipone au decretat stare de urgență în regiunea capitalei, în perioada 25 aprilie – 11 mai.

Japonia se confruntă cu o înmulțire a infecțiilor cu SARS-CoV-2, determinată de mai multe variante infecțioase ale coronavirusului.

Salonul Auto de la Tokyo, care a început în 1954 și se desfășoară de obicei la fiecare doi ani, a fost programat pentru octombrie.

Cel mai recent salon, care a avut loc în 2019, a atras aproximativ 1,3 milioane de vizitatori, potrivit Asociației producătorilor de automobile din Japonia.

Organizatorii spectacolului au mai spus că, spre deosebire de alte expoziții majore din industrie care s-au mutat în mediul online în timpul pandemiei, nu există planuri de a ține un eveniment virtual.

În China, săptămâna aceasta a avut loc prima expoziție mondială auto importantă de la începutul pandemiei. Cel mai mare salon auto din țară, Auto Shanghai 2021, a fost deschis publicului, însă participanții au fost nevoiți să facă teste Covid-19 pentru a intra.