Confidenţialitate

Salonul auto de la Paris: Unele standuri, rezervate de bănci. Au venit cu oferte pentru mașini în leasing

Anul acesta, la Salonul auto de la Paris, și-au rezervat stand nu numai producătorii auto, ci și băncile. Acestea vin cu oferte pentru mașini în leasing, după ce au constatat că, în ultimii ani, tot mai multe persoane au optat pentru închirierea de autovehicule și mai puțin pentru cumpărarea lor.

La Salonul Auto de la Paris care se desfășoară până duminică, una dintre băncile din Franța expune o Tesla Model Y, un model al producătorului vietnamez Vinfast, dar și un SUV electric, Fisker Ocean.

Banca și-a alocat un stand de 500 de metri pătrați alături de mărci precum Jeep sau Peugeot.

Este al doilea cel mai mare stand după Dacia și mai sunt și alte bănci prezent la Salonul auto, spun jurnaliștii postului de televiziune BFM TV.

Ei susțin că băncile au venit cu oferte de leasing, după ce au constatat că mulți francezi nu mai aleg creditele clasice.

Cu alte cuvinte, oamenii nu mai cumpără mașini pentru toată viața, ci aleg să închirieze mașini pentru perioade scurte, de câteva luni sau de 2 până la 3 ani.

Este vorba în primul rând despre mașini electrice, care nu poluează și sunt, de regulă, mult mai scumpe.

Iar băncile le propun leasing pentru mai puțin de 100 de euro sau chiar abonamente pentru utilizarea mașinilor.

Statisticile arată că în Franța, leasingul a ajuns de la 21% în 2015 la peste 47% din finanțarea pentru persoane fizice la achiziția de mașini noi.

Citește și: Ministrul Mediului, la Vinerea verde de la Salonul Auto: „Mobilitatea mea în București este aproape 99% fără amprentă de carbon” | AUDIO

Foto: Shutterstock