Confidenţialitate

Ministrul Mediului, la Vinerea verde de la Salonul Auto: „Mobilitatea mea în București este aproape 99% fără amprentă de carbon” | AUDIO

Este Vinerea verde la Salonul Auto București. Autoritățile au făcut un apel, din nou, la populație să renunțe măcar pentru o zi la motoare pentru a reduce poluarea și a face mai puțină mișcare. Ministrul Mediului de exemplu a vorbit despre schimbările pe care le-a făcut în ultima vreme pentru a reduce amprenta de carbon.

La Salonul Auto, însă, ținut la ROMEXPO, oficialii au venit cu mașinile. Ministrul Mediului, Tanczos Barna:

„Ministrul are la dispoziție o mașină de la minister, nu este un secret, ne deplasăm destul de mult în oraș. O mașină pe care am găsit o la Minister anul trecut, hibrid, la care am renunțat după vreo lună de zile sau două luni de zile, am reușit după luni de zile de așteptare să achiziționăm o mașină electrică la Minister, în oraș mă deplasez cu această mașină electrică și restul de 1% înseamnă plecările mele din București. Când plec din București nu plec de fiecare dată cu mașină electrică, recunosc. Deci, următorul pas ca să bifez procentul acelea de 1% care a mai rămas este să îmi asum ca la fiecare plecare să plec din București cu mașina electrică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului a explicat cum se descurcă prin București cu transportul.

A renunțat la vechea mașină de serviciu pentru una electrică. În plus, a trecut la metrou, la transportul în comun cu STB și la trotineta electrică:

„Eu vă pot spune că în aproape doi ani de zile și eu personal am trecut prin un proces de transformare. Pot să spun că mobilitatea mea personală în București este în proporție de 99% fără amprentă de carbon. Foloseam destul de des metroul, anul acesta am primit de ziua mea o trotinetă electrică, m-am reîntors la STB după vreo 20 de ani de absență din autobuze din perioada studenției și am rămas cu RATB-ul. Folosesc și poate singura pistă de biciclete construită cum trebuie în București, cea de pe Bulevardul Victoriei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici | Studiu: Tinerii de la oraș sunt nemulțumiți de poluare, dar nu ar renunța la mașini în favoarea mijloacelor de transport în comun | Audio

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim