Salariile personalului nedidactic din învăţământ vor fi majorate prin OUG, putând ajunge la 1.947 de lei

Guvernul va adopta, mâine, o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi majorate, din 1 februarie, salariile personalului nedidactic din educaţie, astfel încât aproximativ 53.000 de angajaţi vor beneficia, în funcţie de vechime, de venituri cuprinse între 1.450 de lei, salariul minim pe economie, şi 1.947 de lei, au anunţat reprezentanţii Executivului, după întâlnirea premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Educaţiei cu liderii sindicatelor din învăţământ.

“Respect munca şi contribuţia fiecărui om din sistemul de învăţământ. Am toată deschiderea să găsim soluţii rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educaţie şi pentru îndreptarea acestei nedreptăţi care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din învăţământ“, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Guvernul va promova ordonanţa de urgenţă în şedinţa de joi, în acest fel urmând să fie soluţionate problemele apărute în salarizarea personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar.

”Soluţia avută în vedere vizează aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1.947 lei”, au precizat reprezentanţii Guvernului.

La întâlnire au mai fost discutate situaţia sporurilor salariale pentru personalul din educaţie şi promovarea unui nou proiect al Legii Educaţiei Naţionale până la sfârşitul acestui an, premierul Grindeanu arătând că noul proiect va fi rezultatul unei ample consultări cu mediul academic, societatea civilă, sindicate, patronate, partide politice.

Liderii sindicatelor din educaţie au declarat că personalul nedidactic va primi o majorarea salarială de peste 20 la sută, care se va aplica din 1 februarie, creşterea maximă fiind de 500 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare