Confidenţialitate

Ghinea: Salariile bugetarilor nu vor fi înghețate, dar nu vor crește mai mult decât permite economia

PNRR aduce vești și pentru bugetari – salariile lor nu vor fi înghețate, doar că nu vor crește mai mult decît permite  economia. Ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea :

”Mărim anvelopa salariilor la bugetari, mai mult decât creșterea economică, respectiv creșterea veniturilor. (…) Dacă nu vom continua cu această creștere economică pe care o avem, atunci mărim în această linie și salariile bugetarilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se modifică modul de calcul în funcție de care va crește salariul minim- ministrul fondurilor europene spune că ținta prevăzută în PNRR este ca, în următorii 5 ani, salariul minim să ajungă la nivelul celui din construcții. ( care e 3000 de lei în acest moment) Cum se va întîmpla asta ? Explică ministrul Cristian Ghinea  :

”E prezumția de la care plecăm că în 5 ani se va ajunge acolo astfel încât să nu avem discrepența între construcții și restul lumii. Nu uitați că avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Salariul minim nu va mai fi crescut pe bază ad-hoc, va fi legat de creșterea economică, vom avea o formulă fixă de creștere a salariului minim, dar e și în dezbaterea la nivel european”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Voce-19- Ghinea- salariul minim o sa creasca