Confidenţialitate

Salarii între 70.000 şi 120.000 lei pe an, terenuri, vile, deţinute de şefii ANAF şi Ministerul de Finanțe, cercetați în cazul “Murfatlar”

Directorii din Ministerul de Finanţe şi ANAF acuzati în dosarul “Murfatlar” de abuz în serviciu detin mai multe terenuri si vile si au incasat salarii anuale intre 70.000 şi 120.000 lei. Acestia sunt cercetati dupa ce au ajutat firme care produc şi vand băuturi alcoolice sa nu plateasca statului taxe in valoare de 600 de milioane de lei.

Opt şefi de la Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF sunt implicati in dosar. Cristian Lascu era, potrivit declaraţiei sale de avere din martie 2016, director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice. Acesta are trei terenuri în judeţul Prahova şi Bucureşti, o casă în Capitală şi o casă de vacanţă în Tohani, Prahova. În ultimul an fiscal a încasat un salariu de aproape 120 de mii de lei, la care se adaugă veniturile soţiei, angajată a Imprimeriei Naţionale.

Mariana Vizoli, secretar de stat in Ministerul de Finanaţel trecut în declaraţia de avere un teren în Breaza, două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Breaza, judeţul Prahova. Are 140.000 de lei în conturi bancare şi a încasat în anul fiscal anterior un salariu anual de 103.000 de lei, alţi 12.000 de lei de la Camera Consultanţilor Fiscali şi 10.000 de lei din activităţi didactice.
Daniel Diaconescu, vicepreşedinte ANAF, a trecut în declaraţia de avere din acest an că deţine două terenuri în Argeş, un apartament în Capitală şi o casă de locuit, două autoturisme si un salariu de 88.000 de lei pe an.

Vineri, Mariana Vizoli şi Daniel Diaconescu au demisionat, după ce au fost puşi sub acuzare.

Potrivit procurorilor, cei implicati in dosar nu și-au îndeplinit sarcinile de serviciu în ceea ce privește verificarea companiei Murfatlar. Astfel, în perioada 2013-2014, s-a ajuns la un prejudiciu de 600 de milioane de lei făcut de respectiva firmă prin evaziune fiscală.