Confidenţialitate

Sălaj: Subprefectul județului a murit după ce un foișor s-a prăbușit peste el și alți oficiali din cauza vântului puternic

Virgil Ţurcaş, subprefectul județului Sălaj, și-a pierdut viața după prăbușirea acoperișului unui foișor peste acesta și alte oficialități aflate la o întâlnire despre probleme de mediu. 

Potrivit informațiilor făcute publice de Instituţia Prefectului Sălaj, subprefectul Virgil Ţurcaş participa alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în judeţ.

Virgil Ţurcaş a fost rănit grav în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor smuls de o rafală de vânt, în localitatea Hurez.

El era inconștient când au sosit medicii și deși s-a încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat.

Alte trei persoane au fost rănite.

„În jurul prinzului, dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112 care anunța faptul că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez, în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. Au fost trimise imediat mai multe echipaje (1 autospecială de stingere, una de descarcerare, 2 echipaje Smurd, un echipaj Saj). În urma incidentului patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost rănita grav și a fost găsită inconștientă. Aceasta a fost preluată de echipajul TIM și a fost transportată la Horoatu Crasnei pentru a fi preluată de către elicopterul Smurd. Patru persoane au fost asistate medical la fața locului, iar două au fost transportate la Upu Smurd Zalău.
Din nefericire, în pofida eforturilor echipajelor medicale victima a decedat”, a transmis ISU SMURD SĂlaj.

Colaj Foto: Instituția Prefectului Sălaj /graiulsalajului.ro