Salah Abdeslam acceptă să fie extrădat în Franța

Principalul suspect în cazul atentatelor teroriste de la Paris, Salah Abdeslam refuză să mai colaboreze cu autoritățile judiciare din Belgia. El a acceptat să fie extrădat în Franța, pentru a fi judecat.

La cererea avocaților săi, magistrații au amânat pentru 7 aprilie decizia privind menținerea lui Abdeslam în arest.

Salah Abdeslam – francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani – este singurul atacator rămas în viață după atentatele din noiembrie anul trecut, de la Paris.

El a fost arestat vinerea trecută de autoritățile belgiene, în apropiere de Bruxelles. Anchetatorii cred că acesta s-ar fi aflat în legătură cu atacatorii kamikaze care au comis atentatele din capitala Belgiei: în apartamentul închiriat de cei care s-au detonat pe aeroportul Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles au fost găsite și amprentele lui Abdeslam.

Dar avocatul lui susține că nu era la curent cu plănuirea acestor atentate. După ce inițial s-a opus extrădării în Franța, Salah Abdeslam le-a spus anchetatorilor belgieni că vrea să fie transferat cât mai repede în Franța. El a explicat că nu s-a mai aruncat în aer la Paris, ]n noiembrie anul trecut,  pentru că s-a răzgândit și nu a mai vrut să facă acest lucru. Apropiaților le-a spus că i s-a stricat centura cu explozibil. Abdeslam nu și-a exprimat însă niciun regret față de cele 130 de victime ale atentatelor de la Paris.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS