Confidenţialitate

CLUJ: Sala Polivalentă, transformată în centru de spitalizare pentru Covid-19

Sala Polivalentă Cluj-Napoca a devenit centru de spitalizare pentru pacienţi fără simptome sau cu simptome uşoare de Covid-19.

Amenajarea sălii cu 350 de paturi a costat un milion de lei.

Sala Polivalentă BT Arena, gazda a numeroase competiţii sportive şi a concerte de muzică, a fost transformată, în ultimele două săptămâni, într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu o capacitate de 350 de paturi.

Astăzi să avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sperăm să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirus. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea”, a spus Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

La parterul şi primul etaj al Sălii Polivalente au fost amplasate paturi care vor fi folosite de pacienţii asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară de COVID, dacă va fi nevoie.

Noul centru de spitalizare va rămâne în Sala Polivalentă în lunile mai-iunie cât există risc epidemiologic, iar la final toate paturile vor rămâne în proprietatea ISU Cluj.

„Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sperăm să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti ajugem la spitalul de campanie organizat îtr-un parteneriar de succes la Sala Polivalentă”, afirmă prefectul Mircea Abrudean.

Sala Polivalentă BT Arena, cu o capacitate de 10.000 de locuri, a fost inaugurată în octombrie 2014 şi a costat 70 de milioane lei.

Aici s-au desfăşurat competiţii interne şi internaţionale de gimnastică, tenis, baschet dar şi concerte de muzică.