Sala Mare a Teatrului Excelsior va purta numele Ion Lucian

„Copiii care nu merg la teatru şi nu văd teatru n-o să vină nici tineri la teatru şi nici adulţi”, spunea cu convingere Ion Lucian, artistul care a scris prima filă din istoria Excelsior.

De joi, sala de la etajul 1 a Teatrului Excelsior din București, denumită până acum generic „Sala Mare”, va purta numele lui Ion Lucian, cel care timp de 22 de ani a depus eforturi considerabile pentru ca Excelsior să aibă propria casă și să devină un reper în rândul instituțiilor de cultură dedicate publicului tânăr.

Dorința lui Ion Lucian a fost acela de a crea un teatru care să le ofere tinerilor săi spectatori bucuria de a visa și de a asculta povești. Urmând îndeaproape și continuând să dezvolte acest proiect, Teatrul Excelsior este în prezent singura instituție de profil care își dedică activitatea copiilor și adolescenților – două categorii de public pentru care teatrul poate deveni, pe termen lung, o experiență formatoare și modelatoare.

„Un om care a iubit la fel de mult teatrul, aşa cum a iubit copiii, un om care s-a străduit să aducă un strop de bucurie şi de lumină în ochii lor şi să-i înveţe să râdă către soare”, îl caracterizează pe Ion Lucian actualul manager al Teatrului Excelsior, Adrian Găzdaru.
În cea de-a doua parte a evenimentului din data de 23 noiembrie, actorii teatrului vor prezenta spectacolul ”Cocoșelul neascultător”, o poveste scrisă și pusă în scenă acum mai bine de o jumătate de secol de maestrul Ion Lucian. Montată cu succes în numeroase teatre din țară și de peste hotare, producția face parte din repertoriul teatrului încă de la înființare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS