Confidenţialitate

Sagrada Familia va plăti Barcelonei 41 de milioane de dolari pentru că a funcţionat fără autorizație de construcție

Sagrada Familia, cea mai cunoscută lucrare a arhitectului Gaudí, va plăti autorităților din Barcelona 41 de milioane de dolari, pentru că a funcționat peste 130 de ani fără autorizație de construcție, potrivit BBC News.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, spune că acordul la care au ajuns autoritățile cu biserica Sagrada Familia este unul istoric.

Astfel, biserica va plăti 41 de milioane de dolari în decursul a 10 ani, iar banii vor fi folosiți pentru a îmbunătăți transportul în comun și accesul la monument, precum și pentru dezvoltarea cartierului.

Sagrada Familia va intra în legalitate anul viitor, a spus primarul Ada Colau.

Sagrada Familia, cea mai cunoscută lucrare a lui Gaudí, supranumit “arhitectul lui Dumnezeu” datorită creaţiilor sale inspirate din religia romano-catolică, poartă numele oficial de Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Deşi a început să fie construită în anul 1882, 136 de ani mai târziu, în 2018, Sagrada Familia mai are nevoie de încă câţiva ani până să fie gata.

Iniţial, se estima un termen de câteva sute de ani pentru a fi finalizată, luându-se în calcul tehnicile de construcție de la acea vreme. În prezent termenul estimat este anul 2026.

În schiţele lui Gaudí, biserica are 18 turnuri, reprezentând pe cei 12 apostoli, cei patru evangheliști, Sfânta Fecioară și, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos.

Turnul lui Iisus va fi montat în centru şi va avea în vârf o cruce uriașă. Arhitectul-şef al catedralei, Jordi Fauli, şi-a exprimat speranţa că turnurile vor fi gata în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Gaudí.

În anul 1926, Antoni Gaudí a fost lovit de un tramvai în timp traversa strada şi a murit câteva zile mai târziu la spitalul săracilor din Barcelona, pe 10 iunie.