S. Grindeanu, reacție după citirea moțiunii în Parlament

Sorin Grindeanu organizează duminică seara o conferință de presă atipică la Palatul Victoria, cu jurnalistii principalelor posturi tv. Premierul prezintă reacția sa după citirea în Parlament a moțiunii PSD-ALDE împotriva Guvernului.

În urmă cu puțin timp, premierul a declarat că Liviu Dragnea își folosește propriul partid de a-și dărâma propriul guvern. În același timp, Sorin Grindeanu a criticat activitatea lui Liviu Dragnea din cadrul partidului, în ultimele cinci luni.

Potrivit premierului, după ce Dragnea a ajuns la șefia partidului, nu s-au mai organizat ședințe săptămânale unde se dicuta despre proiectele formațiunii. „Singurul mod de a conduce partidul este acest Cex, care are un singur punct pe ordinea de zi – excluderi sau sancțiuni”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a avertizat că dacă moțiunea va trece de Parlament, este posibilă declanșarea alegerilor anticipate, iar acest lucru, crede premierul, reprezintă un risc pentru Coaliția PSD-ALDE de a pierde guvernarea.

În același timp, dacă moțiunea va pica în Parlament, Sorin Grindeanu a declarat că se va întâlni cu conducerea PSD, dar va refuza să aibă discuții cu Liviu Dragnea. „Nu voi decide eu singur, ci cu colegii mei, dar nu într-un dialog cu Liviu Dragnea”, a precizat Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, duminică seară, că a avut o discuţie cu Ion Iliescu în urmă cu două sau trei zile ”cu privire la situaţia politică”.

”Am avut o discuţie cu domnul preşedinte Ion Iliescu în urmă cu două sau trei zile cu privire la situaţia politică. Dânsul ştiţi că nu spune «da» sau «nu». A vrut să ştie care este situaţia”, a spus Grindeanu.

El nu a dat alte detalii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS