S-au deschis porțile pe șantierul primului spital oncologic pentru copii, Dăruiește Viață | AUDIO

De nenumărate ori, părinții copiilor bolnavi de cancer sunt nevoiți să caute disperați soluții costisitoare în alte țări pentru că statul român e incapabil să le trateze copii.

Acolo unde statul nu oferă sprijin, o facem noi, societatea civilă, ridicând un spital din donaţii.

Săptămâna aceasta, s-au deschis porțile santierului din curtea spitalului Marie Curie din Capitală, unde peste 2 ani vom avea primul spital onlocologic pediatric din România, ridicat prin visul îndrăzneț al Asociatiei Daruiește Viață, cu banii cetățenilor români şi fără nici un fel de implicare a autorităţilor.

De la geamurile spitalului Marie Curie se vede un şantier în curte. Se aude zgomotul specific al unei constructii şi cu toate acestea pe nimeni nu deranjează. Ba chiar medicii si pacientii deopotriva sunt fericiţi pentru că există speranţă. În 2 ani, acolo, pe 1200 de metri pătraţi va fi un nou spital cu 6 etaje, dedicat exclusiv copiilor bolnavi de cancer. Este spitalul nostru al tuturor.

Asta pentru că se ridică din donațiile românilor. Peste 200.000 de oameni și 1700 de firme au răspuns apelului lansat de Asociația Dăruiește Viață și dau sms la 8844 cu textul Spital pentru a dona lunar 2 euro. Până acum s-au strâns peste 8 milioane de euro. 

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu sunt cele care au visat o viața mai blândă pentru copiii bolnavi de cancer puși pe drumuri, și au avut încredere că visul se poate realiza împreună cu noi toţi.

Săptămâna aceasta s-a turnat fundația spitalului Daruieste viata, prilej cu care a fost ziua portilor deschise, pentru a va arata, voua celor care contribuiti la ridicarea acestui spital cum se cheltuiesc banii şi cât de bine sunt investiti. Ca un simbol, a fost ingropata in fundatia spitalului, o capsula a timpului in care donatorii au scris mesaje pt viitor.

In 2 ani, durerea copiiilor bolnavi de cancer  ar putea fi macar suportata mai usor.. Parintii nu vor mai alerga  cu cei mici in brate fara sa stie unde sa mearga. Si asta datorita noua, a societatii civile. Pentru a strange restul de bani pentru spitalul Daruieste Viata e nevoie in continuare de bani si oricine poate ajuta daca intra pe bursa de fericire. Acolo pe lângă produse inedite pe care le puteti cumpara, aveti posibilitatea să stângeți bani donand ziua de nastere sau organizand un eveniment.    

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare