Confidenţialitate

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la liceu. 1332 de elevi nerepartizați, pentru că nu au completat suficiente opțiuni

Peste 1300 de elevi de clasa a VIII-a nu au fost repartizați la niciun liceu, pentru că nu au completat suficiente opțiuni.

Mai sunt disponibile însă peste 9.000 de locuri pentru următoarea etapă a repartizării computerizate.

În prima etapă, au fost aproape 90.000 de elevi repartizați.

Din peste 90.000 de elevi care au completat fișa cu opțiuni pentru repartizarea computerizată la liceu, 60% dintre ei au intrat la liceul aflat pe primul loc în preferințele lor, potrivit Ministerului Educației.

Mai mult de jumătate dintre absolvenți de clasa a VIII-a au fost repartizați la licee teoretice și alți peste 30.000, la filiera tehnologică. Sunt 348 de elevi admiși cu media 10 la liceu.

Între 25 și 28 iulie, candidații admiși trebuie să depună dosarul de înscriere la secretariatul liceului la care au fost repartizați.

Din păcate, peste 1300 de elevi au rămas pe dinafară, după prima etapă a repartizării computerizate, pentru că nu au completat suficiente opțiuni.

Ei vrebuie să completeze o nouă fișă cu opțiunile lor pentru liceu, în perioada 29 iulie-5 august,alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Mai sunt disponibile peste 9216 locuri, iar rezultatele celei de-a doua etape a repartizării computerizate vor fi afișate pe 6 august.