S-a terminat prima etapa de evaluare si validare a dosarelor din Programul Rabla, din acest an

Din cele 600 dosare depuse, au fost analizate 119 , dintre care au fost acceptate 40 ( pentru 238 de autovehicule), iar 79 de dosare au fost respinse.

Începând de astazi, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programul Rabla 2014.

Administraţia Fondului pentru Mediu a distribuit până acum 238 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor şi instituţiilor.”Cele mai multe, 94, au fost luate de o unitate militară din Capitală, iar 51 de Secretariatul General al Guvernului.’Tichetele sunt în valoare de câte 6.500 de lei și se acordă la casarea unei maşini mai vechi de 8 ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. Pe lângă prima de casare se mai acorda bonusuri la cumpararea de mașini ecologice.

Solicitanţii respinşi pot face contestație în termen de 5 zile, începând din 30 mai și pot depune un nou dosar până la 1 septembrie.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când a fost alocat același număr de tichete și au fost cumpărate 1.670 autovehicule, cu o sumă de aproape 10.900.000 de lei.

Cele mai multe tichete au fost obţinute de Poşta Română şi Ministerul Afacerilor Interne.