Confidenţialitate

S-a mai lansat un partid: Alianţa pentru Democraţie Naţională (ADN)

Partidul Alianţa pentru Democraţie Naţională (ADN) a fost lansat, oficial, sâmbătă, la Iași. Europarlamentarul Cătălin Ivan, fondatorul formaţiunii, a declarat că ADN este un partid pro-european, are ideea de consens şi nu va avea preşedinte.

“Am fost întrebat dacă voi fi preşedintele acestui partid şi am răspuns răspicat că nu, ADN nu are preşedinte. ADN se bazează pe o echipă de coordonare cu coordonatori pe fiecare domeniu important al vieţii noastre cotidiene, cei mai buni specialişti, cei cu competenţa cea mai mare în domeniul respectiv.

Autorităţile în domeniul învăţământului, sănătăţii, mediului, agriculturii, economiei iau deciziile prin consens. Toţi trebuie să cadă de acord că o soluţie propusă este cea mai bună şi respectă principiile pe care ni le-am asumat. Niciodată în ADN nu o să vorbească un om despre toate. O dată pe an are loc agora Alianţa pentru Democraţie Naţională”, a declarat Cătălin Ivan în faţa celor prezenţi la evenimentul de lansare al partidului Alianţa pentru Democraţie Naţională (ADN).

”Acum aproape 15 ani, am ținut primul meu discurs politic. Mă sunase cineva și mă invitase la o ședință a TSD, spunându-mi că voi fi vicepreședinte al organizației. Mi se părea puțin greșit, consideram că trebuia întâi să fac campanie și abia apoi să fiu ales. La ședință, de la tribună, au vorbit toți cei în vârstă. Niciun tânăr. Am ridicat mâna și am cerut să vorbesc. Mergând spre sala de ședință, văzusem o reclamă la o companie agricolă: ”Atitudinea creează viitorul”. Aceasta a fost și tema discursului meu. A fost un discurs care mie mi-a plăcut, dar în sală era o liniște ciudată. Acest crez, al atitudinii care creează viitorul, m-a urmărit în toți acești 14 ani de politică, într-unul și același partid, de la cea mai mică comună pe care am străbătut-o la pas, în campanii, până la nivel european.

Au fost 14 ani de luptă, de campanii electorale grele pentru un crez, pentru o ideologie. Știu ce a funcționat bine și ce nu a funcționat bine. Le mulțumesc tuturor, inclusiv criticilor mei, pentru că mă ajută să mă desăvârșesc ca om politic. Le mulțumesc și celor care mă critică pe facebook, în termeni oricât de duri, deși sunt preferabile argumentele jignirilor. Le răspund personal și uneori ajungem la un punct de vedere acceptabil.

De la începutul anului, sunt angrenat în dezbateri pe tema democrației în era digitală, despre felul în care ar trebui să arate astăzi un partid politic european. Avem partide concepute în secolul XlX și am vrea să funcționeze la standarde înalte de tehnologie. Noi propunem soluția, ALTERNATIVA.

Conceptul care stă în centrul preocupărilor noastre este demnitatea națională. Nu este o vorbă goală, este esența politicii.

Unde poate fi demnitatea națională, când atâția români părăsesc țara? Când educația națională e la un nivel din ce în ce mai scăzut? Când medicii români țin în spate spitalele europene? Vorbeam cu un prieten din germania că, dacă medicii români din acea țară s-ar hotărî să se întoarcă toți deodată în țară, sistemul medical german s-ar confrunta cu o criză. Avem nevoie ca un oficial străin să spună că România furnizează sclavi? Noi nu știm aceste lucruri? Că românii sunt exploatați pentru bani în țări europene? Știm, dar nu facem nimic la nivel de stat pentru a ne apăra cetățenii și demnitatea. Demnitatea națională stă în demnitatea fiecărui cetățean.

Am ales acronimul ADN nu doar ca pe o simplă prescurtare al Alianței pentru Demnitate Națională. ADN este ceea ce ne unește și ceea ce ne diferențiază de celelalte popoare.

ADN este o platformă politică proeuropeană, care se întoarce la crezul fundamental al Uniunii Europene: unitate prin diversitate. Suntem mai puternici dacă suntem uniți, păstrându-ne însă identitatea națională, iubindu-ne țara și valorile naționale, istoria și națiunea.”, explică fondatorul ADN, Cătălin Ivan, într-o postare pe pagina lui de Facebbok.