S-a încheiat o noua editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (AUDIO)

După unele estimări, cea mai de succes din cei 21 de ani de existență.

Anul viitor, festivalul se va desfășura în altă perioadă decît în 2014.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a început în 6 iunie şi a cuprins 381 de evenimente, la care au participat aproximativ 2.500 de artişti din 72 de ţări, iar organizatorii spun că numărul total de spectatori a fost de peste 600.000.

În ciuda faptului că festivalul din acest an a avut parte de un public foarte numeros, organizatorii au anunțat că de la anul va fi modificată perioada în care va fi organizat evenimentul.

Astfel, FITS 2015 se va desfăşura în perioada 12 – 21 iunie, adică cu o săptămână mai târziu față de ultimele două ediții.

‘Această ediție a fost unică! A fost cea mai bună ediție de festival din toate punctele de vedere. Tema viitoarei ediții nu a fost încă stabilită. Vrem să avem această vreme bună și în edițiile viitoare. Și ediția din 2016, va fi în perioada 9 – 19 iunie. Dorim să permanentizăm festivalul undeva la mijlocul lunii iunie pentru că într-adevăr vremea s-a dovedit a fi foarte bună’, a spus președintele Festivalului, Constantin Chiriac.

Nu numai locațiile în care s-au jucat spectacolele de la FITS au fost pline în această perioadă, dar şi hotelurile și pensiunile au avut un grad de ocupare de peste 95 la suta.