Confidenţialitate

S-a încheiat greva în administrația publică. Angajații au reluat activitatea

30.000 de funcționari publici din primării și consilii județene au fost în grevă marți dimineață. Protestul a durat o oră, iar activitatea a fost reluată în toată țara la ora 09.00.

Liderii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie așteaptă acum reacţii de la Guvern. Sindicaliștii au cerut majorări salariale de cel puţin 25%, vouchere de vacanţă, dar şi alte beneficii.

 

Sindicaliștii amenință că vor organiza o grevă de o zi ăe 12 iulie, în cazul în care revendicările lor nu vor fi respectate.

Mai mult, ei susțin că din 19 iulie, angajații ar putea intra în grevă pe termen nelimitat, spune Valer Suciu, liderul Federației.

Potrivit sindicaliștilor, cei mai mulți angajați din primării și consilii județene au salarii apropiate sau egale cu salariul minim pe economie – 1.250 de lei.

 

 

Solicitările angajaților din administrația publică

Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru

Acordarea voucherelor de vacanţă

Majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală

Eliminarea în totalitate a Articolului 3 din ordonanța de urgență 20/2016, care prevede salarii mai mari doar pentru personalul din educaţie şi din sănătate.