S-a constituit juriul care va lucra în ancheta presupusei intervenții a Rusiei în alegerile din SUA

Procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane, a constituit juriul care se va pronunța în dosar, dezvăluie Wall Street Journal și agenția Reuters.

Înfiinţarea acestui mare juriu îi va permite lui Robert Mueller să obţină documente şi audieri sub jurământ. Și este un indiciu că vor fi formulate acuzații penale.

Mai multe surse citate atât de ziarul american Wall Street Journal cât și de agenția Reuters, susțin că juriul și-a început deja activitatea, iar primele citații pentru audieri au fost deja trimise celor care trebuie să depună mărturii.

Jurnaliștii Reuters scriu că citațiile trimise pentru audieri au legătură cu întâlnirile dintre fiul și ginerele președintelui Donald Trump și un avocat rus.

Din juriu fac parte cetățeni obișnuiți, ale căror nume rămân secrete, care lucrează în spatele ușilor închise.

Procesul face parte din ancheta pe care procurorul special Robert Mueller a început-o cu privire la presupusul  amestec rus în alegerile prezidenţiale americane.

Fostul anchetator șef, James Comey, a fost destituit în mai, de către Donald Trump, iar acum presa americană vorbește despre posibilitatea demiterii și a lui Mueller.

Atât Rusia cât și președintele american au negat orice complicitate până acum.

Liderul de la Casa Albă a catalogat afacerea, care afectează puternic preşedinţia, drept o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Aseară, Donald Trump, a spus din nou, într-un discurs, că afecarea este una fabricată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS