Confidenţialitate

Șeful Pentagonului, despre politica expansionistă a lui Putin: „Dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va intra într-o luptă cu Rusia” | AUDIO

NATO va intra în război cu Rusia, dacă Ucraina va fi învinsă, spune șeful Pentagonului. Lloyd Austin mai este de părere că statele baltice sunt foarte vulnerabile la un eventual atac rusesc, dacă Putin își va continua politica expansionistă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Putin nu se va opri dacă Rusia va fi victorioasă în Ucraina, și va căuta noi state pe care să le invadeze, a spus șeful Pentagonului în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților.

Lloyd Austin a punctat și că statele baltice precum Letonia, Lituania și Estonia sunt vulnerabile la viitoarele ambiții expansioniste ale lui Putin, notează publicația Newsweek.

Fiindcă statele sunt membre NATO, Rusia ar declara, practic, război întregii alianțe strategice prin atacarea unei singure națiuni.

„Dacă ești un stat baltic, ești cu adevărat îngrijorat dacă ești sau nu următorul. Sincer, dacă Ucraina cade, chiar cred că NATO va intra într-o luptă cu Rusia”, a declarat Austin.

Afirmațiile au fost făcute după ce Austin a fost întrebat de ce Congresul nu a reușit să aprobe un pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, așa cum a cerut președintele Joe Biden.

Tensiunile dintre Rusia și NATO au escaladat în ultimele luni, ducând la o consolidare militară de-a lungul granițelor alianței cu Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vladimir Putin: Forțele NATO pregătesc un atac asupra Rusiei. O astfel de mișcare ar putea declanșa folosirea armelor nucleare | VIDEO