Confidenţialitate

Vladimir Putin: Forțele NATO pregătesc un atac asupra Rusiei. O astfel de mișcare ar putea declanșa folosirea armelor nucleare | VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin susține în aceste momente discursul anual în fața parlamentului rus, cu 2 săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia. Kremlinul nu a transmis temele de discuție, însă analiștii sunt de părere că acesta va aborda subiecte precum probleme economice și probleme de politică externă, dar și teme privind războiul din Ucraina, la care Moscova se referă ca la „o operațiune specială”.

Promisiuni privind creșterea salariului minim

Următorul subiect pe care Putin l-a abordat în discursul său anual a fost legat de economia internă.

  • El a afirmat că economia Rusiei a crescut cu 19% și că salariile minime vor fi majorate.
  • Vladimir Putin a promis că statul rus va deveni a patra cea mai puternică putere economică în viitorul apropiat.
  • El a mai spus că un program privind deschiderea a 25 de noi universități în țară este în curs de lansare.

Liderul rus, planuri despre creșterea speranței de viață

Sfatul lui Putin pentru populația Rusiei, un vechi motto din epoca sovietică: „Nu mai bea, apucă-te de schi”.

El vorbește despre necesitatea de a îmbunătăți starea de sănătate a națiunii și de a crește speranța de viață de la 73 de ani, cât este în prezent, la 78 de ani până în 2030.

Președintele rus spune că acest lucru va face parte dintr-un proiect național numit „O viață lungă și fericită”.

Putin spune că dorește ca poporul rus să „își dedice cea mai mare parte a timpului familiei”.

Vladimir Putin a vorbit despre valorile familiei, subliniind nevoia „înmulțirii națiunii”.

Putin a continuat în discursul său cu problemele interne. El a dezvăluit o serie de planuri de creștere a speranței de viață în Rusia în ceea ce privește asigurarea unei următoare generații „puternice și robuste”.

„Noi alegem viața, Rusia rămâne pilonul valorilor tradiționale”, a spus el.

Președintele rus este întrerupt pentru scurt timp de un ropot de aplauze.

Putin admite că rata de natalitate în Rusia este în declin

Liderul de la Kremlin a abordat apoi probleme sociale de ordin intern. El a admis că Rusia se confruntă cu o scădere a ratei natalității, dar a adăugat că aceasta este o tendință globală.

„În următorii șase ani, trebuie să obținem o rată stabilă a natalității”, a spus Vladimir Putin, anunțând, totodată, un sprijin financiar suplimentar pentru familii.

Președintele rus, aflat la putere de mai bine de 2 decenii, a spus că vrea să reducă nivelul sărăciei din țara sa de la 30% la 7% până în 2030.

Putin susține că forțele NATO pregătesc un atac asupra Rusiei. „Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme care îi pot înfrânge și sunt periculoase pentru că ar putea declanșa utilizarea armelor nucleare”

Rusia trebuie să fie „protejată în mod corespunzător”, după expansiunea NATO, constituită de includerea Suediei și Finlandei, a spus Putin.

Forțele NATO „se pregătesc de un atac asupra teritoriului nostru”, folosind „cele mai eficiente forțe ca să facă asta”, a spus Vladimir Putin.

Putin spune că soarta oricărei țări care ar ataca Rusia ar fi „mult mai tragică” decât orice altceva cu care s-ar putea confrunta Rusia.

Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem, de asemenea, arme, arme care îi pot învinge pe propriul lor teritoriu”, a declarat Putin, adăugând că o asemenea mișcare „ar putea declanșa folosirea armelor nucleare.” 

„Rusofobia îi orbește pe oameni și îi privează de facultățile raționale”, a declarat Putin, după ce a afirmat că țările occidentale se cred „supreme”.

„Fără Rusia nu există pace solidă în lume”, a spus acesta.

Vladimir Putin afirmă că Vestul a vrut să creeze „un stat în declin”, dar, în schimb, „a pierdut”.

„Se pregătesc să ne atace teritoriul și folosesc cele mai bune forțe posibile, dar și cele mai eficiente pentru a duce la capăt acest lucru. Dar să ne amintim că soarta celor care au încercat să ne invadeze teritoriul va fi mult mai tragică decât orice altceva cu care ne-am putea confrunta noi. Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme, arme care îi pot înfrânge pe propriul lor teritoriu și acestea sunt foarte periculoase, deoarece ar putea declanșa utilizarea armelor nucleare. Oare nu înțeleg acest lucru?”, a spus Vladimir Putin.

Putin, despre Rusia: Sunt „secole de unitate”, care au creat o forță invincibilă

El susține că Rusia este un „stâlp al democrației” și a reiterate că nu va permite nimănui să se amestece în chestiunile sale interne.

Știre inițială

Liderul de la Kremlin și-a început discursul spunând că acesta reprezintă „o privire spre viitor”.

  • Putin a spus că există probleme care trebuie „rezolvate” pentru dezvoltarea țării.
  • Putin spune că se adresează cetățenilor ruși din întreaga țară, inclusiv profesorilor, voluntarilor și soldaților.
  • Președintele rus a declarat că se roagă pentru „eroii” de pe front și „din tranșee”, care „suferă”, dar care au sprijinul „întregii țări”.
  • Vladimir Putin este convins că Statele Unite „sunt determinate în mod absolut” să divizeze țara.
  • Rusia luptă pentru „libertatea și independența sa”, afirmă el, apoi ține un moment de reculegere pentru soldații ruși uciși în războiul declanșat în Ucraina.

În timp ce se încheie momentul de reculegere ținut pentru soldații ruși decedați în război, Vladimir Putin declară în discursul său despre starea națiunii că Rusia dă dovadă de „responsabilitate totală” în ceea ce privește utilizarea armelor nucleare.

El abordează acuzațiile SUA potrivit cărora Rusia ar fi lansat în spațiu o armă nucleară menită să distrugă sateliți.

„Aceasta este doar o minciună pentru a ne face să arătăm rău. Și trebuie să vă amintiți aici că, în ultimii 15 ani, am propus limitarea utilizării armelor nucleare”, a declarat Putin.

Putin a continuat spunând că SUA negociază cu Rusia doar pentru a-și „atinge propriile interese”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Președinta Comisiei Europene, critici în anul alegerilor europarlamentare. Un europarlamentar german o acuză că a zburat prea des cu avionul privat