Rusia suspendă parțial legăturile feroviare cu China, din cauza epidemiei cu coronavirus

Rusia a anunțat suspendarea legăturilor cu China pe căile ferate, cu excepția rutelor între capitalele Beijing și Moscova.

Măsura intră în vigoare începând de pe 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, conform site-ului agenției Tass.

„Începând de joi noapte, suspendăm serviciul feroviar. Trenurile vor urma doar ruta Moscova-Beijing și Beijing-Moscova”, a anunțat vicepremierul Tatyana Golikova.

În prezent, rutele feroviare între Rusia și China leagă orașele Beijing și Moscova, Suifenhe și Grodekovo, precum și Chita și Manzhouli.

„În plus, am optat pentru extinderea închiderii frontierei, atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule, în cinci regiuni ale Districtului Federal Orientul Îndepărtat, respectiv Regiunea Amur, Regiunea Autonomă Evreiască, regiunile Khabarovsk, Primorsky și Trans-Baikal”, a adăugat Golikova.

În ceea ce privește posibilitatea suspendării zborurilor între cele două țări, Rusia urmează ca în zilele următoare să analizeze această posibilitate, a adăugat vicepremierul.

„Vom recomanda universităților noastre să informeze studenții din China, care studiază la universitățile ruse, dar au plecat în China în vacanța de Anul Nou, că vacanța lor va fi prelungită până la 1 martie 2020”, a mai declarat Golikova.

Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus în Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS