Confidenţialitate

Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA pentru consultări | AUDIO

Rusia a anunţat, miercuri, că şi-a rechemat ambasadorul în Statele Unite temporar, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul, care se află „într-o stare dificilă” de ani de zile, relatează agențiile de știri France Presse şi Reuters.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări cu  scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor” cu partea americană.

Decizia a fost anunţată după ce preşedintele american a declarat, într-un interviu, că omologul său Vladimir Putin „va plăti un preţ” pentru amestecul său în alegerile din SUA.

Joe Biden a făcut aceste declaraţii după ce un raport al serviciilor de informaţii a confirmat marţi acuzaţiile mai vechi potrivit cărora Putin s-a aflat în spatele ingerinţei în alegerile din Statele Unite, despre care Rusia a afirmat de la început că sunt lipsite de fundament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși