Confidenţialitate

Rusia se pregătește să atace Kievul cu „lovituri de precizie înaltă”, pentru „a preveni atacurile informatice împotriva Rusiei”

Ministerul Apărării din Rusia a transmis marți o avertizare prin care spune că se pregătește să lovească mai multe ținte din Kiev. În comunicatul transmis marți, Kremlinul spune că forțele militare se pregătesc să lanseze „lovituri de precizie înaltă”.

Atacurile Moscovei ar viza „centre tehnologice ale Serviciului de Securitate ucrainean și centrul PsyOps (Operațiuni Psihologice n.r.) din Kiev”, potrivit anunțului Ministerului Apărării de la Kremlin, potrivit BBC.

„Le cerem cetățenilor ucraineni care sunt folosiți de naționaliști pentru a provoca Rusia, precum și rezidenților din Kiev de lângă locațiile respectivă să-și părăsească locuințele”, se mai arată în mesajul transmis de Kremlin.

Oficialii de la Moscova insistă că atacurile au loc pentru „a preveni atacurile informatice împotriva Rusiei”.

În discursul susținut în cadrul unei intervenții în Parlamentul European, Volodimir Zelenski spunea că poporul ucrainean nu renunță la luptă și cere ajutorul statelor europene pentru a opri atacurile comandate de Vladimir Putin:

„Fiecare piață va fi o piață a Libertății. Nimeni nu ne va înfrânge. Dorința noastră: copiii să ne trăiască. Este un lucru firesc, întrucât ieri au murit 16 copii. Și, din nou, Putin va spune că a fost un fel de operațiune. Unde lucrează copiii noștri, ce tancuri conduc? Dragi oameni, poporul nostru este foarte motivat, noi luptăm pentru drepturile noastre, pentru libertate, pentru viață și acum pentru supraviețuire. Luptăm pentru a fi membri egali în Europa. Cu noi, UE va fi mai puternică. Ne vom dovedi puterea. Dovediți că sunteți cu noi, dovediți că sunteți europeni, iar viața va învinge în fața morții, iar lumina va învinge în fața întunericului. Glorie Ucrainei.”

Sursa foto: Profimedia

Citește și: Ce este arma termobarică și cum funcționează. Cristian Presură explică la Europa FM

Citește și: Klaus Iohannis: Se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare de la 2% la 2,5%