Rusia restricționează vânzările de detergenți produși de P&G, Colgate-Palmolive şi Henkel

După ce a interzis importurile de produse alimentare din Uniunea Europeană, Moscova restricționează acum și vânzările de detergenți produși de companii precum Procter & Gamble, Colgate-Palmolive și Henkel.

Autoritatea pentru siguranţa consumatorilor din Rusia a luat această decizie din motive de siguranță.

Restricţiile se referă la detergenţi fabricaţi de aceste companii, precum şi de Clorox, Werner&Mertz şi alţi producători, care nu ar respectA normele de siguranţă toxicologică, a explicat Autoritatea pentru siguranţa consumatorilor din Rusia. Sunt analizate şi alte chimicale şi detergenţi fabricaţi de alţi producători, în vederea retragerii de la vânzare.

Decizia vine pe fondul tensiunilor dintre Rusia, pe de o parte, și Statele Unite şi Uniunea Europeană, de cealaltă parte. De altfel, Guvernul rus a prelungit interdicţia importurilor de produse alimentare din spațiul european, iar autorităţile au distrus alimentele importate ilegal.

În altă ordine de idei, recent, Autoritatea pentru siguranţa consumatorilor a descoperit nereguli la Groupe Auchan, al treilea mare retailer prezent în Rusia. Moscova ar putea să interzică companiei franceze să mai producă alimente semipreparate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS