Confidenţialitate

Rusia: Peste 800 de oameni au murit de Covid în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, in Rusia, numărul noilor infectări a crescut la 23.888, un nivel care nu mai fusese atins din luna iulie.

Și a doborât un nou record de decese cauzate de COVID 19: 867.

De la jumătatea lui iunie, Rusia este grav afectată de un val epidemiologic provocat de varianta Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

Epidemia avansează rapid în Rusia din mai multe cause: campania de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm lent, doar 29 la sută din populatie e vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus. In Rusia există pe piaţă patru seruri dezvoltate pe plan intern.

Alte motive: autoritatile nu au introdus  măsuri sanitare mai stricte sau de carantină iar populatia nu poartă masca de protective in spatiile publice desi acest lucrur e obligatoriu.

Rusia este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, înregistrând 207.255 de victime, pana acum, potrivit statisticilor guvernamentale.

Situaţia epidemiologică este deosebit de gravă la Moscova, capitala ţării, care a înregistrat 3.998 de cazuri noi şi 62 de decese, in ultimele 24 de ore.