Confidenţialitate

Rusia: Mai multe publicații au anunțat că au fost presate de autorități să șteargă articolele care se referă la palatul lui Putin | AUDIO

Mai multe canale media din Rusia au anunţat că au șters, la presiunea autorităţilor, mai multe articole despre cea mai recentă anchetă important realizată de apropiații lui Aleksei Navalnîi. Ancheta se referă la construirea unui palat despre care organizația opozantului lui Putin spune că i-ar aparține liderului de la Kremlin.

Cel puţin şapte instituții, printre care Meduza, Znak și Ecoul Moscovei, au explicat că au primit notificări de la organismul de monitorizare a telecomunicaţiilor prin care li se cerea să şteargă zeci de materiale.

Meduza a precizat că a cedat „sub presiunea unui blocaj al site-lui său în Rusia”.

Conform acestor publicații, este vorba despre articole privind anchetele echipei militantului anticorupţie Aleksei Navalnîi, închis anul trecut, după ce a fost otrăvit.

Una dintre anchete, care are ca ţintă înalţi oficiali ai Kremlinului, vizează presupusul „palat” al lui Vladimir Putin de la malul Mării Negre.

Publicată în ianuarie 2021 pe YouTube, la câteva zile după arestarea lui Navalnîi, ancheta a adunat de atunci peste 121 de milioane de vizualizări. Kremlinul a dezminţit că respectivul complex i-ar aparţine lui Putin.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: România acceptă inspectori ruși dacă și o delegație de-a noastră va putea vedea baze din Rusia, spun surse guvernamentale | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.