Confidenţialitate

Rusia interzice roșiile și merele din Azerbaidjan și ardeii din Turcia | AUDIO

Rusia interzice importul de roșii și mere din Azerbaidjan și de ardei din Turcia după cele mai recente conflicte din zona de front episod Nagorno-Karabah.

Amintim, Azerbaidjanul, susţinut de Turcia, a încearcat să preia controlul asupra acestei regiuni aflată sub protecția Moscovei.

Aproape toate exporturile de tomate ale Azerbaidjanului aveau ca destinaţie Rusia. Așa încercau autoritățile de la Baku să diversifice economia dincolo de petrol şi gaze naturale, care în prezent reprezintă 90% din exporturi.

Rusia, unul dintre cei mai mari importatori mondiali de tomate, a interzis importul de roșii și mere din Azerbaidjan, după conflictul armat recent din regiunea Nagorno-Karabah. Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă analizează dacă interzice și importul de roșii și ardei din Turcia.

Azerbaidjanul, susținut de Turcia , a reluat la finalul lunii septembrie ofensiva asupra populației armene.

Acordul de încetare a focului, negociat luna trecută de Rusia, a fost semnat într-un moment în care situaţia militară era catastrofală pentru Armenia și a consacrat victoria Azerbaidjanului şi i-a acordat importante câştiguri teritoriale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu