Rusia incearca sa atraga turisti din China

În urma sancțiunilor din parte Uniunii Europene, Rusia le propune turiștilor chinezi să viziteze casa de vacanță de la Soci, unde Stalin venea pe timp de vară.

Casa de vacanță a lui Stalin are vedere la Marea Neagră. E înconjurată de brazi și stejari și e vopsită în verde pentru a fi bine camuflată. Drumul până aici e spectaculos, îngust și cu multe serpentine – scrie Agerpres.

Dictatorul sovietic petrecea aici 3 luni pe an – din august până în octombrie. Interiorul din lemn al casei de vacanță, parchetul și mobilierul folosit de Stalin au rămas intacte. Turiștii sunt invitați și în biroul lui de lucru, unde se pot fotografia cu statuia de ceară a fostului lider sovietic.

Pereții sunt plini de oglinzi venețiene și poze de familie. În sala de conferinţe, se află un şemineu uriaș, deasupra căruia tronează tabloul lui Stalin și o pendulă care s-a oprit la ora 12.00.

Cei care doresc să se cazeze aici au 12 camere la dispoziție, cu confort de 5 stele. Plătesc 30 de euro pe noapte și pot gusta din bucate tradiționale rusești. Puțini știu că Stalin prefera vinul alb de Pietroasele pe care îl primea din România.