Rusia: Două persoane au murit în sectiile de votare

Două persoane au murit în aceasta dimineață la două sectii de votare diferite. Ambii alegători au făcut infarct, anunta agentia de presa Ria Novosti. Unul dintre ei era membru intr-o comisie electorală.

Prezența la vot după primele două ore de la deschiderea urnelor, este de peste 15 la sută, a declarat seful comisiei electorale centrale.

În urma cu putin timp a votat si favoritul acestui scrutin, Vladimir Putin. A fost ultimul din cei 5 candidati pentru fotoliul de la Kremlin care a venit la urne.

Vladimir Putin a venit împreună cu soția sa, după ce presa a scris în repetate rânduri că aceasta s-a retras din viaţa publică, vehiculându-se chiar că s-ar fi izolat la o mănăstire.

Miliardarul Mihail Prohorov a fost primul candidat care a votat la acest scrutin.

Liderul comunist Ghennadi Ziuganov, pe locul al doilea în cursa prezidenţială, s-a declarat nemulţumit de modul în care funcţionează camerele web instalate pentru monitorizarea alegerilor.

El a spus că unii votanţi, cu spatele la cameră, pot introduce în urne câte buletine doresc, fără a fi surprinşi.

La urne a mers si patriarhul rus Kirill, care s-a rugat ca, în urma alegerilor, ‘ţara să-şi continue dezvoltarea paşnică, liniştită în domeniile spiritual şi material’.

Pe de alta parte politia din Moscova a retinut astazi doua femei, membre ale unui grup punk, dupa ce s-au urcat pe acoperisul celei mai mari catedrale din capitala Rusiei, pentru a interpreta un cantec impotriva lui Vladimir Putin.