Confidenţialitate

Rusia dă asigurări că nu intenționează să folosească arme nucelare în războiul din Ucraina | AUDIO

Declarația a fost făcută, într-un interviu la o televiziune americană, de purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Dmitri Peskov spune că nimeni nu se gândește să foloseaască arme nucleare.

Clarificările i-au fost cerute de un reporter de la canalul TV PBS.

L-a întrebat pe Peskov ce ar echivala cu o amenințare existențială pentru Rusia, dacă de exemplu ar fi vorba de imposibilitatea de a-și atinge obiectivele în Ucraina.

„În primul rând, nu avem nicio îndoială că toate obiectivele operațiunii noastre militare speciale din Ucraina vor fi îndeplinite. Nu avem nicio îndoială în acest sens”, a spus Peskov.

„Dar, oricare ar fi rezultatul operațiunii, desigur că nu există un motiv pentru utilizarea armei nucleare. Avem un concept de securitate care arată foarte clar că doar când există o amenințare la existența statului nostru, putem folosi și chiar vom folosi arme nucleare pentru a elimina amenințarea”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov susține că existența statului rus și operațiunea din Ucraina sunt două lucruri distincte, care nu trebuie amestecate. Vă amintim, Moscova neagă că ar fi invadat Ucraina, retorica oficială a Kremlinului numește războiul o„ operațiune militară specială”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.