Confidenţialitate

Rusia construiește o bază militară la granița cu Ucraina

Unitatea militară va adăposti mai multe mii de soldați și muniție. Lucrările au început la 25 de kilometri de frotinera ucraineană, lângă orășelul Valuiki. În această zonă se află o cale  ferată care face legătura cu Moscova și Lugansk – capitala uneia dintre cele două republici autoproclamate de separatiștii proruși.

Unul dintre reprezentanții Agenției federale pentru construcții speciale a refuzat să comenteze pe această temă, spunând că este o problemă ce ține de secrete de stat.

Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului, baza va fi folosită pentru antrenamente de artilerie, artilerie antiaeriană și blindate. Ea va avea un centru de comandă, unul de comunicații,  o cantină de 2000 de locuri și un complex sportiv cu piscina și 2 terenuri de tenis. Totodată, aceasta va cuprinde și un cartier rezidențial cu peste 1000 de apartamente.

 

Pe website-ul guvernului rus a fost lansată o licitație pentru oferte de construcție a unei baze de peste 300 de hectare. Săptămâna aceasta terenul a fost delimitat printr-un gard. Un reporter al agenției Reuters care a vrut să ancheteze zona, a fost somat să se îndepărteze. Localnicii spun că se construiește un adevărat oraș.